Skip to main content

سرطان زمانی اتفاق می افتد که تغییرات یا جهش در ژن ها وجود داشته باشد و این تغییرات رشد سلول را تحریک می کنند. این جهش ها به سلولها اجازه می دهد تا بصورت کنترل نشده تقسیم و تکثیر شوند. سرطان پستان زمانی ایجاد می شود که جهش در لوبول ها یا مجاری اتفاق بیفتد. لوبول ها غدد تولید کننده شیر و مجاری مسیرهایی هستند که شیر را به نوک پستان هدایت می کنند. سرطان در بافتهای پیوندی رشته ای در پستان نیز رخ خواهد داد. اگر علائم سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده نشود ، می تواند به بافت های سالم یا بافت های پیوندی رشته ای در پستان گسترش یابد. سرطان از طریق غدد لنفاوی گسترش می یابد ، که اتفاقاً مسیر اصلی بیماری است.

درمان سرطان پستان  بدین صورت است که پزشکان و متخصصان مختلف پزشکی با هم همکاری می کنند تا یک طرح درمانی ایجاد کنند که مراحل مختلف سرطان پستان را کنترل کند. جراحان و متخصصان با هم همکاری می کنند تا بیماری بهبود یابد و از شیوع بیشتر آن جلوگیری شود.

پیشگیری از سرطان پستان:

اگرچه ممکن است عوامل خطر زیادی وجود داشته باشد که شما قادر به کنترل آنها نخواهید بود ، اما می توانید از یک سبک زندگی سالم که شامل غذای مفید و مقوی است پیروی کنید ، از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید و یک رژیم ورزشی مداوم داشته باشید.

به سراغ غربالگری های منظم ماموگرافی بروید ، زیرا در مراحل اولیه سرطان پستان قابل شناسایی نیست ماموگرافی به کاهش احتمال عدم شناسایی آن کمک می کند.

برخی از زنان به دلیل عوامل ژنتیکی در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. به عنوان مثال ، اگر مادر یا پدر شما جهش ژن BRCA1 یا BRCA2 داشته باشند ، در معرض خطر بالای سرطان پستان هستید. اگر در معرض خطر جهش ژنی هستید ، در مورد اقدامات پیشگیرانه و اقدامات تشخیصی با پزشک خود صحبت کنید. مراحل پیشگیری شامل ماستکتومی پروفیلاکتیک خواهد بود.

علائم سرطان پستان:

سرطان پستان در مراحل اولیه علائم زیادی ندارد. در بیشتر موارد ، ممکن است تومور خیلی کوچک باشد تا احساس شود ، اما اگر ناهنجاری وجود داشته باشد ، با انجام ماموگرافی قابل تشخیص است. اگر تومور مشهود باشد ، اولین علامت معمولاً توده ای در پستان است که قابل احساس است و در گذشته وجود نداشته است. برخی از علائم رایج سرطان پستان عبارتند از:

  • توده پستانی رشد کرده و ضخیم شده است و احساس آن متفاوت از بافت اطراف آن است.
  • درد پستان
  • پوست حفره دار و ملتهب در کل منطقه سینه
  • التهاب در قسمت هایی از پستان شما
  • ترشحات غیر معمول نوک پستان ، غیر از شیر مادر
  • ترشحات خونی از نوک پستان شما
  • پوسته پوسته شدن ، لایه برداری یا پوسته پوسته شدن روی نوک پستان شما
  • تغییر ناگهانی در اندازه پستان شما
  • نوک سینه معکوس
  • تفاوت در ظاهر پوست پستان شما
  • یک توده زیر بازو

اکنون ، مهم است که درک کنیم اگر هر یک از این علائم را دارید ، به این معنی نیست که شما لزوماً سرطان پستان دارید. گاهی اوقات توده می تواند یک کیست خوش خیم باشد. با این حال ، اگر توده ای را مشاهده کردید ، بلافاصله به متخصص انکولوژی مراجعه کنید تا تشخیص صحیح را بدست آورید.

مراحل سرطان پستان:

سرطان پستان را می توان به مراحلی تقسیم کرد که براساس اندازه تومور و سرعت انتشار آن در بدن باشد. سرطان هایی که بزرگ هستند و در بیشتر قسمت های بدن پخش شده اند ، در مراحل بالاتر طبقه بندی می شوند. برای تصمیم گیری در مورد مرحله سرطان پستان ، متخصصان سرطان و سایر متخصصان پزشکی باید در مورد :

(خواه سرطان تهاجمی باشد یا غیرتهاجمی) اندازه تومور

از غدد لنفاوی به عنوان مسیر استفاده می شود

سرطان به اندام ها یا بافت های مجاور گسترش یافته باشد

تصمیم گیری کنند.

پنج مرحله سرطان پستان وجود دارد – از 0 تا 5:

مرحله 0-

این مرحله جایی است که سلولهای سرطانی در مجاری پستان باقی می مانند و هنوز به بافتهای اطراف گسترش پیدا نکرده اند. این مرحله با نام DCIS نیز شناخته می شود.

مرحله ی 1-

1A نشان می دهد که تومور اولیه دو سانتی متر بزرگ است و هنوز از غدد لنفاوی استفاده نشده است.

1B زمانی است که سرطان در غدد لنفاوی یافت می شود و تومور کوچکتر از 2 سانتی متر است.

مرحله 2-

سرطان مرحله 2A زمانی است که تومور کوچکتر از دو سانتی متر است و به طور موثر به 1/3 گره های لنفاوی اطراف گسترش یافته است ، یا می تواند دو تا پنج سانتی متر باشد و به هیچ یک از غدد لنفاوی گسترش نیافته است.

مرحله 2B زمانی است که تومور بین 2 تا 5 سانتی متر باشد و به 1/3 گره های لنفاوی زیر بغل گسترش یافته باشد.

مرحله 3-

3A زمانی است که سرطان به بیشتر غدد لنفاوی گسترش یافته و تومور به اندازه کافی بزرگ است که به صورت یک توده در هر یک از گره های پستان احساس می شود.

3B زمانی است که تومور وارد دیواره قفسه سینه و بیش از 9 غدد لنفاوی شده است.

3C زمانی است که سرطان در ده یا بیشتر از غدد لنفاوی زیر بغل در نزدیکی استخوان ترقوه یا گره های پستانی داخلی گسترش یافته است.

مرحله 4-

این مرحله شامل یک تومور در هر اندازه است و سلولهای سرطانی به اندام های دور نیز سرایت کرده و تقریباً به همه غدد لنفاوی اطراف و دور گسترش می یابند.

آزمایشاتی که متخصصان شما انجام می دهند به آنها کمک می کند تا در جریان مرحله شما قرار بگیرند و برنامه درمانی که بهترین نتیجه را برای شما خواهد داشت انجام دهند.

تشخیص سرطان پستان:

برای تعیین علائم شما که ناشی از تومور پستان یا یک بیماری خوش خیم پستان است ، متخصص شما یک معاینه فیزیکی را انجام می دهد ، همراه با معاینه پستان کاملاً کامل. پزشک ممکن است بیش از یک آزمایش تشخیصی را برای درک علت علایم شما درخواست کند.

آزمایش های زیر به تشخیص سرطان پستان کمک می کند:

ماموگرافی– این آزمایش تصویربرداری متداول ترین روش برای دیدن زیر سطح پستان است. اکثر زنان در سنین چهل تا شصت سالگی تمایل دارند سالانه ماموگرافی انجام دهند تا علائم سرطان پستان بررسی شود. اگر متخصص شما مشکوک به وجود تومور باشد ، ممکن است  درخواست انجام آزمایشات اضافی را داشته باشد..

سونوگرافی– این سونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از بافت پستان شما استفاده می کند ، که به متخصص سرطان کمک می کند تا تشخیص دهد این توده تومور است یا کیست.

برخی آزمایشات دیگر که توسط پزشکان توصیه می شود شامل MRI یا نمونه برداری از پستان است.

درمان سرطان پستان:

مرحله سرطان پستان ، میزان گسترش آن و اندازه تومور ، سهم بزرگی در تصمیم گیری برای یک برنامه درمانی مناسب دارد. در مرحله اول ، پزشک جزئیات سرطان شما را تعیین می کند که شامل اندازه ، مرحله و درجه کیست است. هنگامی که جزئیات مشخص شد ، آنها در مورد گزینه های مناسب درمان بحث خواهند کرد. معمولاً جراحی بهترین روش درمانی برای سرطان پستان است. بیشتر زنان در درمان های اضافی مانند شیمی درمانی ، پرتودرمانی ، درمان هدفمند یا هورمون درمانی شرکت می کنند.

عمل جراحی:

در اینجا برخی از گزینه های معمول جراحی در درمان سرطان پستان وجود دارد:

لومپکتومی – این فرآیند شامل استخراج تومور و بافتهای آلوده اطراف  است ، بقیه پستان را دست نخورده باقی می گذارد

ماستکتومی – این روش در مورد برداشتن کل پستان است ، در ماستکتومی مضاعف هر دو پستان برداشته می شود

نمونه برداری از گره سنتینل – این روش شامل از بین بردن چند غدد لنفاوی تحت تأثیر تومور است و آنها از نظر سلول های سرطانی آزمایش می شوند. اگر سرطان ندارید ، غدد لنفاوی بیشتری استخراج نمی شوند.

تشریح غدد لنفاوی زیر بغل – اگر غدد لنفاوی استخراج شده در طی بیوپسی گره سنتینل از نظر سرطان مثبت باشد ، متخصص سرطان باید غدد لنفاوی بیشتری را خارج کند.

ماستکتومی پیشگیرانه متقابل – این فرایند شامل برداشتن سینه سالم برای جلوگیری از شیوع سرطان است.

پرتو درمانی:

پرتودرمانی زمانی است که از پرتوهای پرقدرت برای هدف قرار دادن و از بین بردن سلولهای سرطانی ایجاد کننده تومور پستان استفاده می شود. در اکثر درمان ها از پرتوی خارجی استفاده می شود. پیشرفت های اخیر در درمان های سرطان به پزشکان این امکان را داده است که برای ریشه کن کردن سرطان از داخل بدن از پرتودرمانی استفاده کنند ، به این شکل از پرتو درمانی براکی تراپی می گویند. برای انجام این کار ، جراحان گلوله های رادیواکتیو را در داخل بدن ، نزدیک محل تومور قرار می دهند و برای مدت کوتاهی در آنجا می مانند و برای تخریب سلول ها به کار خود ادامه می دهند.

هورمون درمانی:

اگر سرطان پستان شما به هورمون ها حساس است ، متخصص سرطان می تواند هورمون درمانی را پیشنهاد کند. دو هورمون اصلی زنانه ، استروژن و پروژسترون ، رشد تومورهای سرطان پستان را تحریک می کنند. هورمون درمانی به روشی کار می کند که مانع تولید هورمون های گفته شده در بدن شده و رشد سرطان را کند یا متوقف کند.

دارو:

برخی از داروها برای حمله به ناهنجاری یا جهش در سلولهای سرطانی طراحی شده اند. به عنوان مثال ، هرسپتین برای جلوگیری از تولید پروتئین HER2 در بدن استفاده می شود ، این پروتئین به رشد سلولهای سرطانی پستان کمک می کند و مصرف دارو تولید HER2 را کند کرده و رشد سرطان را نیز کاهش می دهد.

انواع سرطان پستان کدامند؟

انواع مختلفی از سرطان پستان وجود دارد و در دو دسته اصلی قرار می گیرند. تهاجمی و غیرتهاجمی اولی از مجاری پستان به سایر قسمت های پستان گسترش می یابد و دومی از بافت اصلی گسترش نمی یابد.

سرطان مجاری در محل

سرطان لوبولار درجا

کارسینوم مجرای تهاجمی

کارسینوم لوبولار تهاجمی

تعداد کمی از انواع دیگر سرطان پستان وجود دارد

بیماری پاژه نوک سینه

تومور فیلودس

آنژیوسارکوم

چه عواملی باعث سرطان پستان در زنان می شود؟

سرطان وقتی ایجاد می شود که سلول ها به طور غیر طبیعی رشد کرده و به سرعت از سلول های سالم تقسیم شوند. مطالعات اخیر نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان پستان به دلیل عوامل مختلفی از جمله ژنتیک ، عوامل هورمونی ، محیطی و سبک زندگی شما افزایش می یابد. بیشتر موارد مربوط به جهش های ژنی منتقل شده در نسل های خانواده است.

سایر عواملی که خطر سرطان پستان را افزایش می دهند ، هستند

افزایش سن

قرارگیری در معرض تشعشع

بارداری دیر هنگام

چاقی

آیا می توان به طور کامل سرطان پستان را  درمان نمود؟

هرچه زودتر سرطان پستان تشخیص داده شود ، احتمال زنده ماندن طولانی مدت بیشتر است. میزان بقای سرطان پستان به نوع سرطان و مرحله ای که شما تشخیص را انجام می دهید بستگی دارد. جنبه های دیگری که بر میزان بقا تأثیر می گذارد شامل سن ، نژاد و جنسیت فرد است.

بهترین روش درمان سرطان پستان چیست؟

درمان سرطان پستان شامل

جراحی:  می تواند شامل برداشتن هر دو پستان یا برداشتن غدد لنفاوی باشد.

پرتودرمانی: در این روش درمانی سلولهای سرطانی با کمک امواج پرانرژی از بین می روند.

شیمی درمانی: شیمی درمانی بیشتر پس از جراحی برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقیمانده که بیشتر در بدن پخش می شوند ، انجام می شود.

هورمون درمانی: هورمون درمانی هورمونهایی را مسدود می کند که گاهی اوقات می توانند رشد سلولهای سرطانی را افزایش دهند.

داروهای درمانی هدفمند: این روش درمانی سلولهای سرطانی را با بی نظمی هدف قرار می دهد.

ایمونوتراپی: این روش درمانی در سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با سرطان تداخل ایجاد می کند.

آیا امکان فوت در مرحله 1 سرطان پستان وجود دارد؟

سرطان مرحله 1 که به آن کارسینومای درجا نیز گفته می شود ، 100٪ قابل درمان است زیرا اولین مرحله سرطان پستان است. تومورها کوچک هستند و گسترش از طریق غدد لنفاوی میکروسکوپی است.

سرطان پستان با چه سرعتی می تواند گسترش یابد؟

سرطان پستان فقط به اندازه تومور 2 سانتی متری به سرعت گسترش می یابد. اما ، برخی از انواع ممکن است در مراحل اولیه گسترش یابد.

آیا می توانم علائم سرطان پستان را در خانه آزمایش کنم؟

یک بالش زیر شانه راست قرار داده و بازوی راست را پشت سر خود قرار دهید. از دست چپ استفاده کنید و انگشتان را در اطراف پستان راست خود حرکت دهید و به آرامی تمام قسمت پستان و زیر بغل را بپوشانید. از فشار سبک ، متوسط یا محکم استفاده کنید و توده ها را بررسی کنید. همچنین می توانید نوک سینه را فشرده و ترشحات خونی و توده های آن را بررسی کنید. در صورت مشاهده هرگونه ناهنجاری ، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

Solverwp- WordPress Theme and Plugin